Deutsch Tamás azt ígéri, mindig Deutsch Tamás marad

filozófia
2021 július 01., 20:11

A KDNP parlamenti frakciójának egyetlen női tagja, Juhász Hajnalka politikai főzőműsort indított a Youtube-on, aminek az első vendége Deutsch Tamás volt, akivel egy krumpli megpucolása után leültek egy kanapéra, hogy komoly dolgokról beszélgessenek, miközben a sütőben tökéletesre sül a csirkemell.

De miért politikusok beszélgetnek? Miért nem egy riporter készíti a műsort? Miért nem Borbás Marcsi főz velük? Mi az a formátum, amit még a milliárdokkal megtolt kormánymédia munkatársai sem vállalnak be?

Hamar kiderült, hogy Juhász Hajnalka tényleg olyan rajongással kérdez, ami a közmédiának is feladná a leckét:

link Forrás

Ha már így beszélgetünk, akkor nem tudom megállni, hogy megkérdezzem tőled, mert elképesztő, hogy 30 éve a politikában az ember mi mindent láthat, és te vagy az a politikus - kevés ilyen politikus van Magyarországon-, aki gyakorlatilag mindent elért: alapítója vagy a Fidesznek, az egyik alapítója, ifjúsági- és sportminiszter, a parlament egyik alelnöke, európai parlamenti képviselő, volt egy időszak, amikor a Fidesz kabinetjének is a vezetője voltál. 30 év után mi az, ami még vágyad, mi az, amit úgy érzel, hogy nagyon-nagyon szeretnél. Ez nagyon-nagyon érdekelne, hogy ilyen hosszú idő után, amikor tényleg az ember azt mondja, hogy Magyarországon a parlamentben, Brüsszelben ott vagy, meghatározó név vagy, mi az, amire még azt mondod, »igen, ez egy nagyon nagy vágyam«? Vagy pedig az van benned ,hogy »szolgálom a hazát, és amit a jó isten hoz«?”

Deutsch Tamást nem érdeklik a pozíciók, de egyszer azért szeretne korelnök lenni a parlamentben, vagyis a legidősebb képviselő valamikor 80 éves kora körül. De ennél jóval mélyebbre is merültek, amikor Juhász Hajnalka megkérdezte, hogy mi az ő politikai tanulsága, és mit üzen a fiatalabb generációknak, Deutschból pedig előjött az életmódtanácsadó.

link Forrás

„Talán amit megfontolásul ajánlok a közéletben tevékenykedőknek, mindenki másnak, hogy... azt a nagyon egyszerűnek tűnő dolgot, hogy legyél mindig önazonos. Hogy ami jó benned, azt nem kell feltétlenül álszerényen szégyellned, ami a gyengeséged, azt nem feltétlenül eltakarni kell, legalábbis először önmagadnak valld be, és próbálj rajta változtatni, próbálj jobb lenni. Keddhez képest szerdán, szerdához képest csütörtökön.

Legyél önazonos! És ha önazonos vagy, mivel az ember természetes, hogy mindig megújul, az önazonosság az a módszer, amivel meg tud az ember újulni.

Szerintem egy sportoló, egy művész, egy tanár vagy egy politikus már felerészben sikeres, ha képes önazonos lenni. Ne tűnjön nagyképűségnek, talán e tekintetben jól tudtam teljesíteni. Erényeimmel és hibáimmal együtt mindig Deutsch Tamás voltam, maradok, és szeretnék még néhány évtizedig az lenni. Ennyi.

A teljes műsort itt érdemes megnézni:

link Forrás