Kiderült, hogy Britney Spears első tárgyalása, ahol gondnokság alá helyezték, 10 percig tartott, és őt meg sem hallgatták

bulvár
2021 július 04., 14:34

Britney Spears állítólag a legutóbbi meghallgatása előtti este azzal hívta fel az amerikai központi segélyhívó számot, a 911-et, hogy valaki visszaél a fölötte gyakorolt gondnoksággal. A segélyhívásokat nyilvánosságra lehet ugyan hozni a kaliforniai Ventura megyében, ahol az énekesnő él, azonban folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva a hatóságok egyelőre nem adták ki a felvételt - írja egy Spearshez közel álló forrásra és a rendőrségre hivatkozva Ronan Farrow és Jia Tolentino a New Yorkerben megjelent, hosszú riportjában. Oknyomozásuk során Farrow és Tolentino számos súlyos és eddig ismeretlen részletre bukkant.

Britney Spears egy premieren 2019-ben.
photo_camera Britney Spears egy premieren 2019-ben. Fotó: VALERIE MACON/AFP

A hívás után elég ideges lett Spears csapata, amiatt, hogy mit mond majd az énekesnő a tárgyaláson, és megpróbáltak felkészülni arra az eshetőségre, ha Spears valami váratlant húz. Végül Spears a meghallgatáson emberkereskedelemhez hasonlította az elmúlt 13 évet, amit apja gondnoksága alatt töltött, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy visszakapja az önrendelkezés jogát.

Farrow és Tolentino beszámol arról is, hogy az eredeti tárgyalás, amin a sztárt Jamie Spears gondnoksága alá helyezték, mindössze 10 percig tartott, a bíróság csak az apát hallgatta meg, Britney-t nem, senki sem tanúskodott, senki nem kérdezett semmit. Sőt a bíró még attól a követelménytől is eltekintett, ami előírja, hogy a gondnokság alá kerülés hivatalos kezdete előtt öt nappal értesíteni kell az érintett személyt.

A cikkből arra is következtetni lehet, hogy az énekesnő jogi képviseletével megbízott ügyvéd - aki több pénzt, 520 ezer dollárt vesz fel a munkáért évente, mint amennyit Spears a megélhetésére kapott 2019-ben - összejátszik Jamie Spearsszel. Sőt még jelentett is róla, hogy merre jár és mit csinál.

Azt is írják, hogy az énekesnő évekig alkohol- és drogfüggő volt (kokaint és MDMA-t fogyasztott rendszeresen), mert csak úgy tudta végigcsinálni a rendkívül megterhelő próbákat, lemezfelvételeket és turnékat. (via Variety)