„Feljött egy biztonsági őr, és csak kihúzta a zászlót a kezemből”

foci-eb
2021 július 05., 10:38

A dán szurkoló szerint csak odament hozzá egy biztonsági őr, és kivette a kezéből a szivárványos zászlót Azerbajdzsánban a cseh-dán meccs alatt.

Kristoffer Føns elmondása szerint azért vitte magával a meccsre a zászlót, mert látta korábban a hírekben, hogy nem állítják át szivárványosra a müncheni stadion színeit a magyar-német meccs alatt.

„Mielőtt Bakuba mentünk, azon gondolkodtam, hogy olyan helyre megyünk, ahol az emberi jogok tényleg nem számítanak. Nagyon szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy Katarban rendezik a bajnokságot, ezért úgy gondoltam, hogy képmutató lennék, ha nem csinálnék semmit” - mondta.

photo_camera Fotó: DARKO VOJINOVIC/AFP

A szurkoló később visszakapta a zászlóját, az UEFA pedig közleményben határolódott el az incidenstől, miszerint nem az ő utasításukra történt a zászló elkobzása, és vizsgálatot is indítottak az ügyben.

Az UEFA az azeri meccs előtt az orosz és azeri jogi környezet bizonytalanságaira hivatkozva tiltotta le a szivárványos reklámokat a stadionban, amik egyébként a budapesti cseh-holland nyolcaddöntőn is láthatóak voltak. (Guardian)