„Magasabb színvonalon akartak bulizni” a tinik, akik felfegyerezve raboltak ki embereket Budán

bűnügy
2021 július 06., 19:00

„Magasabb színvonalon akartak bulizni” a Telex beszámolója szerint azok a fiatalok, akik 2019-ben a Gellérthegyen és a Feneketlen-tó környékén támadtak fegyverrel áldozataikra és rabolták ki őket.

Az öt kamaszt fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettével, illetve kísérletével vádolják, közülük négyen jelentek meg a tárgyalásuk első napján a bíróság előtt.

link Forrás

Védőik rögtön a tárgyalás elején a nyilvánosság kizárását indítványozták, erkölcsi okokra és a terheltek fiatal korára hivatkozva, de Mocsári Emese tanácselnök szerint a nyilvánossághoz fűződő érdek jobban szolgálja a prevenciót, ezért a bíróság nem zárta ki a nyilvánosságot.

Az öt fiatal 2019-ben egy hónap alatt nyolc helyszínen, összesen tizenegy embert támadott meg - egyikük kollégánk, Szily László akkor 16 éves lánya volt. A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, egyikük édesapja sebész egy fővárosi kórházban, másikuk pedig egy egyházi iskola tanulója. A 14-16 éves kamaszok kő-papír-ollóval döntötték el a támadások előtt, hogy kinél legyen a fegyver, és azzal szólították le az áldozataikat, hogy van-e náluk fű.

A keddi előkészítő ülést a vádirati indítvány pontosítása miatt a tanácselnök elhalasztotta, a fiataloknak legközelebb októberben kell bíróság elé állniuk.