Átlépte a négymilliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

járvány
2021 július 08., 07:02

Három hónap alatt esett áldozatául újabb egymillió ember a járványnak, ami azt is jelenti, hogy globálisan nem mérséklődött a halálozás üteme. Az előző egymillió áldozatot is mindössze három hónap alatt ölte meg a koronavírus.

A Guardian emlékeztet, hogy a hivatalos számokat érdemes óvatosan kezelni, hisz számos vita övezi a koronavírus okozta halál meghatározását, és többször derült már fény arra is, hogy egy-egy ország szándékosan alacsonyabb számokat jelentett be.

A brit lap szerint annyian haltak meg a járványban, ahányan 1982-óta az összes háborúban és fegyveres konfliktusban összesen.

A New York-i Greenwood temető kerítése emlékművé vált a "Nevezzük meg az elveszetteket" nevű mozgalom aktivistáinak köszönhetően.
photo_camera A New York-i Greenwood temető kerítése emlékművé vált a "Nevezzük meg az elveszetteket" nevű mozgalom aktivistáinak köszönhetően. Fotó: SPENCER PLATT/Getty Images via AFP

A hivatalos adatok szerint az Egyesült Államokban vesztették a legtöbben életüket. 606 217 amerikai halt bele a járványba. Magyarországon éppen ma lépte át a harmincezret az áldozatok száma.