Annyira megijedt a közúti ellenőrzéstől, hogy megpróbálta lenyelni a nála lévő össze füvet, de a torkán akadt

ÉLET
2021 július 11., 14:13

Valószínűleg nem akart fűvel lebukni az az ohioi férfi, aki megpróbálta lenyelni a nála lévő csomagot, amikor közúti ellenőrzés alá vonta egy rendőr. Azonban a csomag a torkán akadt, és amikor a rendőr odalépett az autójához, már nem kapott levegőt.

link Forrás

A fuldokló férfi hiába próbálta meghánytatni magát, már sem kiköpni, sem lenyelni nem tudta a csomagot. Ekkor a rendőr a fuldokló mögé állt, és elkezdte rajta alkalmazni a Heimlich-fogást, vagyis a két kezét összekulcsolta másik hasának felső részén, majd a kezeit hirtelen hátra és felfelé rántva összepréselte a tüdejét, hogy megnövelt légnyomással szabadítsa ki a félrenyelt füvet. Végül sikerrel járt, a férfi kiköpte a csomagot.

Amikor elmúlt az életveszély, a rendőr azért kihívta a mentőket, hogy megnézzék minden rendben van-e. Közben pedig közölte a férfival, hogy a marihuána birtoklás Ohio államban csak kisebb vétségek számít, ami miatt igazán nem érdemes az életét kockáztatnia. Az eset után az ohioi autópályarendőrség külön kérte a vezetőket, hogy ne próbálják meg lenyelni a náluk lévő drogot, amikor ellenőrzik őket. (The Kansas City Star)