18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ajjaj (jajjajjaj!): nők csókolóztak a Barátok Köztben (18+)

tragédia
2021 július 14., 16:29

Gyerekek: veszélyben! Homofób törvényt: aktiválni!

A homofób törvény hatályaiba ütközhet az RTL Klub hétfői adása, amiben 12-es karikával került adásba egy olyan Barátok közt-rész, amiben csókolózott két nő, a tévésorozat Szekeres Dorka nevű szereplője és a külföldről az ő kedvéért hazatérő barátnője, Hédi – írta meg a port.hu a még a törvény hatályba lépése előtt leforgatott adásról.

A GYEREKEK védelme érdekében inkább be sem mutatjuk a szörnyű képet, ide kattintva tekinthetik meg (nagyon röviden) a 18, de inkább 81 év feletti, ciszheteroszexuális fehér férfi olvasóink!

Egy homoszexualitással halálra rémített Gyermek meglát a tévében két nőt egy kávézó teraszán csókolózni
photo_camera Egy homoszexualitással halálra rémített Gyermek meglát a tévében két nőt egy kávézó teraszán csókolózni. Nem tudni, mi lett vele, és jól van-e.

A 2021. évi LXXIX-es törvény kimondja: „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”.

Azt még senki sem tudja, mit is jelent a törvényben a homoszexualitás népszerűsítése (még Gulyás Gergely miniszter sem tudta elmondani), így nem világos, hogy emiatt a csók miatt kellett volna-e a 18-as karika.

A homofób törvény miatt kellett az RTL Klubnak a törvényből vett, fekete alapon fehér betűkkel szedett idézettel kitakarnia azt a budapesti Barátok közt-plakátot, ami az 1998 óta futó, és 23 év után szombaton véget érő szappanopera emlékezetes jeleneteit elevenítette fel. Az egyik plakáton két férfi szereplő egy esküvői jelenetben bejegyzett élettársi közösségbe lépett, majd Párizsba költözött, ezzel kikerülve a sorozatból.

Az AFP nemrég számolt be arról, hogy csütörtökön jogi lépéseket tesz az Európai Bizottság a magyarországi homofób törvény ellen.