24 évvel az elrablása után újra találkozott egy kínai férfi a szüleivel

ÉLET
2021 július 15., 09:25

Sokévnyi keresés után újra találkozott egy család a rég eltűnt fiával. Guo Sinzsent 1997-ben, két és fél éves korában rabolta el egy pár a szülei liaocsengi háza elől, ahol egyedül játszott, aztán eladták egy Közép-Kínában élő párnak. Júniusban úgy találta meg a rendőrség a most már 26 éves férfit, hogy olyan emberek adatbázisát fésülték át, akikről feltételezték, hogy ő is úgy nézhet ki felnőve, majd DNS-vizsgálattal azonosították, hogy tényleg ő a 24 éve eltűnt gyerek.

„A mai nap nagyon fontos számomra. Megtalálták a gyermekemet. A jövő tele van boldogsággal. Isten jól bánik velünk” - írta az apa, Guo Gangtang a közösségimédia-oldalán.

Örömkönnyek.
photo_camera Örömkönnyek. Fotó: CCTV

A Közbiztonsági Minisztérium a találkozás hírével együtt azt is bejelentette, hogy a gyerekrablással gyanúsított pár férfi tagja egy másik bűncseleekmény miatt ült börtönben, amikor azonosították lehetséges elkövetőként, a nőt pedig múlt hónapban fogták el.

Apja, Guo Gangtang azzal vált ismertté, hogy motorbiciklin járta keresztül-kasul Kínát, hogy megtalálja a fiút, mindig szórólapok voltak nála a fia arcképével. Tibeten és Hszincsiangon kívül minden kínai tartományt bejárt, és 10 motort használt el a keresés során. A férfi később aktivistaként is tevékenykedett, a segítségével a rendőrség több mint 100 elrabolt gyereket talált meg. A történetből 2015-ben film készült. (CCTV via South China Morning Post)