Razziáztak Siófokon, 11 embert előállítottak

bűnügy
2021 július 18., 12:17

Az idegenforgalmi szezonban Siófok lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a Petőfi sétányt és környékét, ezért a rendőrség ilyenkor alapvetően megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, a társszervekkel meg a polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait – írja a police.hu a szombat este nyolctól hajnali négyig a Petőfi sétányon tartott razziáról.

A rendőrség szerint a bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában „egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a folyamatosan korszerűsödő térfigyelő-kamerarendszer is”. (Nemrég írtunk arról, hogy mennyire visszás a kínai arcfelismerő rendszer, ahogy egyébként a totális megfigyelés eleve az.)

A rendőrség a razziáról készített egy veretős imázsvideót is:

link Forrás

A razzia eredménye:

  • A sétány területén és a környező utcákon több mint 300 főt igazoltattak, közülük 11 főt állítottak elő elfogatóparancs, bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt.
  • Két fővel szemben garázdaság, egy esetben kábítószer birtoklása miatt léptek fel.
  • Két, elfogatóparancs alapján körözött személyt is elfogtak, és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.
Razzia a siófoki Petőfi sétányon szombat éjjel
photo_camera Razzia a siófoki Petőfi sétányon szombat éjjel Fotó: police.hu

Siófokon két héttel ezelőtt hat verekedéshez is ki kellett menniük a rendőröknek, volt, ahol 40 rendőr jelent meg. (police.hu)