Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgathattak le

reggel 4
2021 július 19., 04:37

Jó reggelt, könnyen lehet, hogy az év, sőt akár az évtized magyar politikai botrányára ébredtünk mindannyian, ön is, mi is, Magyarország kormánya is. Hogy úgy mondjam: o.O

Vasárnap kora este több világlap, köztük a brit Guardian és az amerikai Washington Post is magyar vonatkozású bomba-sztorit robbantott: "Izraeli kémszoftverrel figyeltek meg kormánykritikus magyar újságírókat, vállalkozókat és politikusokat".

Az eddig nyilvánosságra került adatok szerint mások mellett Varga Zoltán milliárdos vállalkozó, Chikán Attila volt gazdasági miniszter, és Simicska Ádám ellen is bevethették a szoftvert, vagy ilyesmire készülhettek a magyar hatóságok. A Direkt36 több újságíróját is megfigyelhették, amikor azok a 444-re készülő cikkeiken dolgoztak.

Az ellenzék kezdeményezi a nemzetbiztonsági bizottság összehívását a megfigyelési botrány miatt.

(Küldd bátran tovább a Reggel 4-et ismerőseidnek! Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.)


További fontos, érdekes cikkek hétvégéről:

Műholdfelvétel a Fehér-szigeten fekvő vulkánról 2019. május 12-én, nyolc hónappal a kitörés előtt.
photo_camera Műholdfelvétel a Fehér-szigeten fekvő vulkánról 2019. május 12-én, nyolc hónappal a kitörés előtt. Fotó: HO/AFP

Túlélni egy vulkánkitörést

2019 decemberében kitört Új-Zéland legaktívabb vulkánja. Ekkor majdnem ötven turista volt a kráter közelében. Huszonketten meghaltak, akik pedig túlélték, ma is küzdenek súlyos égési sérüléseikkel. Hogy lehettek ott egyáltalán?

photo_camera Fotó: Netflix

Mégis hogy szeresse magát az ember, ha a saját szüleinek se kellett?

Olivier Rousteing az egyik legsikeresebb fiatal divattervező. A még mindig csak 34 éves csodagyerekről váratlanul megindító dokumentumfilm készült, amit mindenkinek látnia kell, aki kicsit is érteni akarja, mi megy végbe egy örökbefogadott ember lelkében.

Laurel Hubbard transznemű súlyemelő
photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

Transznemű súlyemelés

A női súlyemelés még az olimpiákon is csak keveseket érdekel. Egy biológiailag férfiként született új-zélandi nő indulásának köszönhetően mégis ez lesz az egyik legnagyobb figyelemmel kísért versenyszám Tokióban.

Orbán Viktor, Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Fazekas Sándor (Alcsútdoboz, 2014. november)
photo_camera Csányi Sándor (b2) és Mészáros Lőrinc (középen), az ország leggazdagabb és második leggazdagabb embere uniós agrártámogatásokból is milliárdokat zsebeltek be tavaly. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány 100 milliárd forintot tol egy magántőkealapba, ami aztán külföldön vesz földeket

Megteremtik a hazai mezőgazdasági vállalkozások nemzetközi terjeszkedésének alapjait.

Illetőleg