Ingyenes teszt, koncessziós autópályák, Európai Ügyészség, Fudan: ezek Karácsony Gergely népszavazási kérdései

POLITIKA
2021 július 21., 15:34

Miután szerdán megjelent egy kormányrendelet, ami újra lehetővé teszi országos népszavazások megtartását, valósággal berobbant a szezon:

  • Orbán miniszterelnök délelőtt FB-ra kiposztolt videóban közölte, hogy a kormány “gyermekvédelmi” népszavazást kezdeményez,
  • Karácsony Gergely főpolgármester pedig FB-bejegyzésben jelezte, hogy három témában ő is ugyanígy tesz. Ezek: a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön-e meg Budapesten, a kormány ne adhassa el az autópályákat és legyen-e általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak

Karácsony délutánra rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, ahol kiderült, hogy a népszavazási kérdések száma ötre növekedett. Íme a miniszterelnökjelölt-jelölt kérdései, amik közé a délelőtt belengetettekhez képest bekerül egy európai ügyészséges és egy, ami az álláskeresési járadékra vonatkozik:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
  • Egyetért-Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
Kiemelt videóink