Nem sikerült elzavarni a székelyföldi medvét, széttépte a pásztort

baleset
2021 július 25., 10:53

Három férfi dolgozott abban a hegyi esztenában (évszaki jellegű ideiglenes gazdaság), ahova péntek este betört egy medve - írja a Transindex. A vadállat a gazdaság szarvasmarháira támadt, ezért a pásztorok úgy döntöttek, elzavarják. Kettőjüket azonban a vadállat súlyosan megsebesítette, az egyik, egy 26 éves fiatalember, aki a támadás közben bemenekült az erdőbe, meg is halt. A holttestét csak másnap reggel találták meg a mentőcsapatok. Egy másik, 45 éves pásztort súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A testének több pontján harapásnyomok voltak, több ujját is leharapta a medve. Iaşi kórházába szállították, ahol lélegeztető gépen van.

Az RMDSZ-es Tánczos Barna, aki Románia környezetvédelmi minisztere azt mondta, elkészítették a szükséges dokumentációt az egy személy halálát okozó medve kilövésének engedélyeztetéséhez. A politikus, aki maga is futott már össze medvével, mostanában az állatok elleni kampányával ismert Románia szerte.

link Forrás

Saját sikerének tulajdonítja, hogy ezentúl akár ki is lőhetik a székelyföldi falvakban rendre nagy zavart okozó állatokat.

(A borítóképen: Így néz ki egy Székelyföldi medve. Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP)