„Államtitkot sértenék” - mondta a belügyminiszter, amikor a Pegasus-ügyről kérdezték

POLITIKA
2021 július 28., 18:24

A szerdai kormányülésre érkező Pintér Sándort a Pegasus-ügyről akarta kérdezni az RTL Híradó újságírója, de a belügyminiszter azt mondta a riporternek, hogy már az is törvénysértést követhet el, aki kérdez a Pegasusról.

„A nemzetbiztonsági bizottság ülésére én elmentem, sajnálatos módon nem tudtam válaszolni. Mindezekre a kérdésekre, egyszer és mindenkorra szeretném jelezni, hogy csak ott vagyok hajlandó válaszolni. Azért, mert jogilag én megsértenék egy államtitkot. Na most, hogyha én megsérteném, akkor önt mint felbujtót ezért felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni. Tekintsünk el ettől a kérdéstől”

- válaszolta Pintér a riporteri kérésre.

Pintérnek azért nem kellett válaszolnia a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjainak kérdéseire, mert a testület fideszes tagjai távol maradtak, így az ülés határozatképtelen volt.

Így a belügyminiszternek nem kellett elmondania, hogy a kormány megvásárolta-e a Pegasus nevű, mobiltelefonokat meghekkelő izraeli kémszoftvert - amit tagadni eddig sem tagadott a miniszter -, illetve hogy valóban használták-e az eszközt újságírók, ellenzéki politikusok és civil aktivisták megfigyelésére.