Lecserélik a Lady MRD-t, még nagyobb luxusjacht került Szíjj László máltai offshore cégének birtokába

életmód
2021 július 29., 12:35

Az Átlátszó ír arról, hogy a híressé vált Lady MRD után egy újabb, még nagyobb luxusjacht bukkant fel annak a máltai offshore cégnek a birtokában, melynek a lap szerint végső tulajdonosa Szíjj László.

A Lady MRD volt az a jacht, melyen Szijjártó Péter miniszter is felbukkant tavaly, miközben a hajót tulajdonló céget tulajdonló Szíjj számos alkalommal nyert el nagy értékű állami közbeszerzéseket. A kormány részéről semmi rendkívülit nem láttak ebben, Szijjártó is magánügyként kezelte a dolgot.

Az Átlátszó cikke szerint az új hajó a Seagull MRD névre hallgat, tavaly készült el Livornóban, és szemben a 42 méter hosszú Lady MRD-vel, ez már 50 méter hosszú. Ugyanúgy az olasz Benetti gyártotta, és kifejezetten a leggazdagabb vevőik számára hirdetett Custom-hajócsaládba tartozik.

link Forrás

Technikai információkat nem nagyon tudni az új hajóról, és az ára sem érhető el sehol, de hasonló méretű, ugyanebbe a hajócsaládba tartozó jachtok alapján az Átlátszó minimum 30 millió euró, azaz 10 milliárd forint köré lövi az árat. A lap ráakadt egy horvátországi hajókereskedés tavalyi posztjára, amiből kiderült, hogy 247 ezer euróba, azaz közel 87 millió forintba kerülő Pirelli-motorcsónakot szállítottak a Seagull MRD-hez.

A hajó máltai színekben fut ki a vízre, és a máltai hajózási nyilvántartás szerint a Seagull MRD-t ugyanaz az L&L Charter tulajdonolja, mint a Lady MRD szuperjachtot. Erről a máltai offshore cégről tavaly derítette ki a lap, hogy végső tulajdonosa Szíjj László.

A Lady MRD-t, melynek fedélzetén Szijjártó mellett Mészáros Lőrinc is megfordult, tavaly 16,9 millió euróért, azaz mintegy 6 milliárd forintért árulták, az ár idén lejjebb ment, és már potom 5,2 milliárd forintért elvihető.