20 év börtönre számíthat az Egyesült Államokban a nigériai luxusinfluenszer, Hushpuppi

ÉLET
2021 július 30., 11:12

Ramon Olorunwa Abbas, vagy ahogy a több mint 2,5 millió Instagram-követője ismeri, Ray Hushpuppi, a nigériai luxusinfluenszer elismerte, hogy legalább 24 millió dollárt csalt ki világszerte különböző vállalkozásoktól. Ebből egymillió dollárt eredetileg egy katari gyerekkórháznak szántak.

A Lagosból származó, majd Dubajban letelepedő nigériai luxusinfluenszer a Daily Mail szerint legalább 20 év börtönre számíthat az Egyesült Államokban.

Hushpuppi először 2020 júliusában állt bíróság elé Chicagóban, miután több millió dolláros csalással és pénzmosással vádolták meg az amerikai hatóságok. Az ügyvédje akkor azt mondta, a nigériai férfit az FBI egyszerűen elrabolta Dubajból, ahol élt. Akkor még ragaszkodott ahhoz, hogy Hushpuppi nem bűnöző, vagyona pedig legális forrásokból származik, amit milliónyi követőjének köszönhet.

Ramon Olorunwa Abbas valójában azonban egy olyan, csalásokra specializálódott nemzetközi bűnszervezetet vezetett, ami többek között egy amerikai jogi céget, egy külföldi bankot és a Premier League egyik csapatát is célba vette. A konkrét vádak szerint Abbas többek között megpróbált tisztára mosni 14,7 millió dollárt, amit a feltételezések szerint egy máltai pénzintézettől tudtak kicsalni.