Nem tárgyalta Karácsony kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottság

POLITIKA
2021 július 30., 10:41

„A Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjai alighanem azt az utasítást kapták, hogy kiszolgálják Orbán Viktor és a kormány gyűlöletkeltő propagandáját és ne engedjék, hogy az ország valódi problémáival foglalkozzunk. Elkezdődött a jogi trükközés, hiszen milyen röhejes kifogás az, hogy azért nem tárgyalják az azonos időben beadott kezdeményezésemet, mert azt magánszemélyként tettem”

– írta Facebookon Karácsony Gergely, miután az általa benyújtott kérdéseket nem, csak a kormány gyermekvédelmi népszavazási kérdéseit tárgyalták a választási bizottság pénteki ülésén. Karácsony július 21-én jelentette be, hogy országos népszavazást kezdeményez. A Nemzeti Választási Irodának a következő kérdéseket nyújtotta be:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

„Gyenge az a hatalom, amely 12 év teljhatalmú uralkodás után nemhogy dönteni, de még kérdezni se tud az ország valódi gondjairól. És gyáva ez a hatalom, mert az ország megosztására használja a demokrácia egyik legfontosabb eszközét, a népszavazás intézményét” – írta Karácsony, aki most a karacsonygergely.hu/nepszavazas oldalon, online gyűjt aláírásokat.