A női kézisek életben tartották a továbbjutás reményét

olimpia
2021 július 31., 12:00

Jelentősen feljavult, de sokszor még így is széteső védekezéssel, Bíró Blanka kapus időszerű bravúrjaival Magyarország arányban legyőzte a rengeteget hibázó spanyolokat.

Bíró Blanka egy nagy védés után
photo_camera Bíró Blanka a végén pár fontos védéssel nagyban hozzájárult a győzelemhez. Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Hullámzó volt a magyar csapat teljesítménye. A második félidő első harmadának végén már hét góllal is vezettek, majd kilenc percen át nem lőttek gólt, így Spanyolország a hajrára, a meccs 52. percére egy gólra feljött. Ezután viszont négy gyors góllal újra elléptek a magyarok, a spanyoloknak innen már nem sikerült visszajönniük.

Ezzel a magyar csapat a negyedik meccsén megszerezte első győzelmét az olimpián. Így matematikai esélye még van a továbbjutásra, de az már nem csupán saját teljesítményükön múlik. Ahhoz, hogy beférjenek a továbbjutó négy csapat közé, a svédek legyőzésén túl az is kell, hogy Oroszország legyőzze Spanyolországot, Franciaország és Brazília pedig ne játsszon döntetlent.

"Amik eddig hiányoztak, azok most jöttek. Volt egy vezéregyéniségünk hátul, a Tomori Zsuzsi nagyon nagyot nyújtott. Volt egy kapusunk." - értékelt a meccs után Elek Gábor szövetségi kapitány, aki reméli, hogy ezzel "kimásztunk" a gödörből. Reméli, hogy a svédek ellen jó meccset játszanak majd. Számolgatni most nem volt kedve.