Nincs romlás a járványadatokban

járvány
2021 augusztus 02., 07:49

Most már megszokott módon hétvégén nincs adatszolgáltatás a járványról, hétfőn így az elmúlt három nap összesített számai jelennek meg a koronavirus.gov.hu-n.

155 új fertőzöttet regisztráltak péntek és vasárnap között. Ez alacsonyabb szám, mint a múlt hétfői adat.

link Forrás

Az elvégzett teszteken belül a poziítvak aránya továbbra is 1 százalék alatt van (0,78 százalék).

link Forrás

Kórházban 76 koronavírus-fertőzöttet ápolnak (a pénteki jelentésben 78-an voltak), továbbra is 11-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Hétvégén egy koronavírus-fertőzött hunyt el. Összesen 30 027 a járvány hivatalos áldozatainak a száma.

Három nap alatt mindössze 7 191-en kapták meg az első oltásukat. Amióta hétvégi összesített számokat publikálnak (június közepe), azóta ez a legalacsonyabb adat.

link Forrás

Értelemszerűen némi késéssel, de a második oltást kapottak napi száma is egyre alacsonyabb.

link Forrás

A kormányzati oldalon naponta megjelent szövegből a jelek szerint már végképp kikopott, hogy „Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa” (ez korábban arra utalt, hogy éllovasok vagyunk az oltottságban, ami mostanra már messze nem igaz). Helyette most arra került a hangsúly, hogy „Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni”.

A lényeg ugyanakkor továbbra is az lenne, hogy az első két oltást kapják meg minél többen, a harmadik oltást pedig azok, akikben az első két oltás után nem alakult ki megfelelő védelem, vagy olyan csoportba tartoznak, akik különösen veszélyeztetettek.

Jelenleg 5 624 451-en kapák meg legalább az első oltást, közülük 5 443 749-an már a másodikat is. Vagyis továbbra is van majdnem hárommillió magyar, akik kaphatnának oltást, de nem élnek a lehetőséggel.