Vászja, a fekete macska bepipult a medvére és elzavarta

természet
2021 augusztus 04., 12:07

Mostanában divat az elfeledett filmes műfajok feltámasztása és adaptálása napjaink problémáira. A western filmek stílusához kevesen nyúlnak, és általában nem is sikerül jól. Quentin Tarantino mellé azonban most első filmjével csatlakozik Vászja cica gazdája.

A történet a szibériai Irkutszk közelében, az Angara folyó partján bontakozik ki, ahova egy társaság elvitte magával az egyikük macskáját, amíg horgásznak. Ám ekkor feltűnt a kis táboruk közelében egy barna medve.

Vászja, a macska azonban nem menekült el, épp ellenkezőleg, a gazdái és a vadállat közé állt és a két állat között megkezdődött a klasszikus westernekből ismert feszültségteljes szemezés.

link Forrás

Kevesen tettek volna ezen a meccsen a macskára, ám azok a bolondok jártak volna jól, akik mégis. A gazdái legnagyobb meglepetésére ugyanis a kis háziállat támadó pozícióba feszítette magát, ami a medvét annyira megijesztette, hogy bár párszor próbálkozott, végül nem mert a közelébe menni.

Kicsit a vígjátékokat is megidézi az egyperces film, amikor az amúgy is nevetségesen nyugodt gazda a macskát inti nyugalomra, mintha el akarná kerülni, hogy széttépje a vadállatot.

„Szép munka, Vaszilij Vasziljevics, a legnagyobb halat ma te kapod” - mondta az elégedett gazda a szőrös hősnek, miután a medve egyszerűen elmenekült onnan.