Féltette az életét a fehérorosz aktivista, akit Ukrajnában felakasztva találtak meg

bűnügy
2021 augusztus 06., 12:37

A gyanús körülmények között Ukrajnában meghalt fehérorosz aktivista társa azt mondta a BBC-nek, hogy nem hiszi, hogy Vitalij Sisov öngyilkosságot követelt el.

photo_camera Fotó: Youtube/CMK TV

Vitalij Sisov holttestét egy nappal azután találták meg, hogy nem ment haza futás után. A rendőrség gyilkosság miatt indított nyomozást.

Bazsena Zsoludzs, a férfi élettársa azt mondta, közös életet terveztek, nem ölhette meg magát Sisov, aki korábban mondta is, hogy félti a biztonságukat, de a nő eddig nem törődött ezzel. Azt mondta, a férfi korábban az ablaknál ült, és felfigyelt ki-be közlekedő autókra, de Bazsena Zsoludzs paranoiásnak vélte, mondván, kit érdekelnének ők.

Sisov egy kijevi civil szervezet vezetője volt, ami Aljakszandr Lukasenka diktatúrája elől Ukrajnába menekülő fehéroroszokat segíti szálláshoz és munkához jutni. Az aktivista éppen azokban a napokban tűnt el, amikor egy fehérorosz olimpikon, Kriszcina Cimanovszkaja menekült státuszt kért a tokiói lengyel nagykövetségen, férje pedig Ukrajnába menekült a diktatúra bosszúja elől. (BBC)