Messi sírva jelentette be, hogy elhagyja Barcelonát

Spanyolország
2021 augusztus 08., 10:45

Péntek délben rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás csatára, minden idők egyik legnagyobb játékosa.

A Barcelona csütörtök este jelentette be egy meglehetősen rövid közleményben, hogy a liga új, és a korábbinál szigorúbb fizetési szabályrendszere miatt nem tudott megegyezni a játékos szerződésének meghosszabbításáról, így Messi távozik az egyesülettől.

A hírt eleinte kétkedés fogadta, de végül igaznak bizonyult: az argentin csillag 21 év után hagyja el Barcelonát, az egyesületet, ahol nevelkedett, és az egyetlen klubcsapatot, ahol profi pályafutása során pályára lépett.

Messi azért hívott össze sajótájékoztatót, hogy barátsággal elbúcsúzzon a szurkolóktól. Sírva lépett a Nou Camp sajtótermében összegyűlt kamerák elé.

link Forrás


link Forrás

A Marca élőjén látszik, hogy a stadionnál tömegek vannak:

link Forrás

Messi azt mondta, maradni akart, a fizetése jelentős csökkentésébe is belement, de a körülmények egyszerűen nem tették lehetővé a folytatást. Miután bejelentette, hogy elhagyja a csapatot, Messi arról beszélt, hogy nagyon nehéz év van a csapat mögött, és azért is akart külön elbúcsúzni, mert az elmúlt szezonban alig találkozhatott a szurkolókkal.

„Mindent odaadtam ezért a klubért, az első naptól az utolsóig. Egy nap, remélem, hogy visszatérek. Megígértem a gyerekeimnek is. Segíteni akarom ezt a klubot, amennyire csak tudom.”

Bár a sportsajtó kész tényként kezeli, hogy hamarosan aláír a Paris Saint-Germain csapatához, kérdésre válaszolva Messi azt mondta, a PSG egy lehetőség, de még nincs új csapata, nem állapodott meg senkivel. Vastapssal köszöntötte őt és vastapssal is búcsúztatta a játékost a teremben összegyűlt több tucat újságíró is.

A Marca szerint Messi még csütörtökön elbúcsúzott csapattársaitól egy zártkörű vacsorán, amin részt vett többek között Sergio Agüero, Sergio Busquets, Gerard Pique és Jordi Alba is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.