Módosítják a lovaglás szabályait az öttusában a tokiói dráma után

olimpia
2021 augusztus 12., 19:24
comments 8

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) jövőre egyszerűsíti a lovasakadályokat az öttusaversenyeken.

A UIPM csütörtöki bejelentése szerint munkacsoportot hoznak létre, amely áttekinti a tokiói olimpia eseményeit, és megvizsgálja, hogyan lehetne a jövőben elkerülni a japán fővárosban történteket.

Az ötkarikás játékokon kizárták Kim Raisnert, a német válogatott edzőjét, mert ököllel megütötte a lovat, amellyel versenyzője, az addig toronymagasan vezető Annika Schleu nulla pontot ért el.

A UIPM továbbá módosítani fogja a lovaglás versenyszabályzatát, hogy az megfeleljen az öttusa új formátumának, amelyet jövőre vezetnek be, és kevesebb ugrást, illetve alacsonyabb, egyszerűbb akadályokat ír majd elő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.