Norvégia tanult az illiberális leckéből

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2021 augusztus 12., 10:32
comments 19

2014-ben a norvégok még megdöbbentek. Egyáltalán nem voltak hozzászokva ahhoz, hogy egy uniós országban politikai balhé lehet a norvég alap támogatásaiból - korábban nem is történt hasonló.

2021-ben már egészen más a helyzet. Miután a magyar kormány nem volt hajlandó elfogadni, hogy a pályázaton győztes konzorcium ossza el a civileknek jutó 4 milliárd forintot, a norvég kormány közölte: akkor ugrott az egész 77 milliárdos összeg. A norvég nyilatkozatokból már nem az érződik, hogy meglepődnek az Orbán-kormány viselkedésén. Sokkal inkább az, hogy megismerték az elmúlt 7 évben.


Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt