Két nappal a záróünnepség után lement az első olimpiai közvetítés Észak-Koreában

olimpia 2021
2021 augusztus 13., 05:19

Női focival kezdődött az észak-koreai olimpiai közvetítés, igaz, csak 70 percet adtak le a brit-chilei meccsből, két nappal a záróünnepség után. A BBC cikke szerint nem világos, milyen úton szerezték be a felvételeket.

Észak-Korea nem vett részt az idei olimpián, arra hivatkozva, hogy védeni akarják a sportolóikat a koronavírustól. Utoljára 1988-ban fordult elő hasonló, amikor bojkottálták a szöuli játékokat.

photo_camera Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője Fotó: -/AFP

Az utóbbi években az ehhez hasonló rendezvényeket használták Észak- és Dél-Korea diplomáciai kapcsolatának erősítésére. 2018-ban az északiak 22 sportolót küldtek a dél-koreai téli olimpiára, sőt női jégkorongban közös csapatot neveztek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.