Két nappal a záróünnepség után lement az első olimpiai közvetítés Észak-Koreában

olimpia 2021
2021 augusztus 13., 5:19
comments 1

Női focival kezdődött az észak-koreai olimpiai közvetítés, igaz, csak 70 percet adtak le a brit-chilei meccsből, két nappal a záróünnepség után. A BBC cikke szerint nem világos, milyen úton szerezték be a felvételeket.

Észak-Korea nem vett részt az idei olimpián, arra hivatkozva, hogy védeni akarják a sportolóikat a koronavírustól. Utoljára 1988-ban fordult elő hasonló, amikor bojkottálták a szöuli játékokat.

photo_camera Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője Fotó: -/AFP

Az utóbbi években az ehhez hasonló rendezvényeket használták Észak- és Dél-Korea diplomáciai kapcsolatának erősítésére. 2018-ban az északiak 22 sportolót küldtek a dél-koreai téli olimpiára, sőt női jégkorongban közös csapatot neveztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt