Lemondott a vasarnap.hu főszerkesztője, aki Hitlert dicsőítő hadiparancsot idézett egy cikkében

2021 augusztus 13., péntek 7:17
3

Alig két hét után lemondott a vasarnap.hu főszerkesztője, Horváth Tamás, aki tavaly „Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés” című cikkben emlékezett meg a szélsőjobboldal népszerű évfordulójáról. A cikkben Horváth közölte a birodalmi Dél Hadseregcsoport főparancsnokának, Otto Wöhlernek a „lelkesítő üzenetét” is, ami Hitlert és Szálasi Ferencet élteti.

A vasarnap.hu közleménye szerint távozik egy külsős szerző, Kassab Adonis is. Azt írják: „Hitünkkel és küldetésünkkel, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem fér össze semmiféle gyűlölet. Értékrendünkkel ellenkezik minden, ami erre uszít.”

Az oldal, ami keresztény portálnak mondja magát, nagyüzemben szállítja a meleg- és abortuszellenességet. Volt olyan írásuk, amiben a családon belüli erőszakból csinált paródiát a szerző.

A vasarnap.hu az állami pénzzel kitömött s4c.news-on kívül „integrálta” a szintén a keresztény értékrend népszerűsítésére specializálódott csaladhalo.hu oldalt is. A portált a Családháló Alapítvány által működtette, több tízmilliós állami támogatást kaptak. Az oldal cikkeit rendszeresen szemlézi az MTI és más kormányzati oldalak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt