Lemondott a vasarnap.hu főszerkesztője, aki Hitlert dicsőítő hadiparancsot idézett egy cikkében

Média
2021 augusztus 13., 09:17

Alig két hét után lemondott a vasarnap.hu főszerkesztője, Horváth Tamás, aki tavaly „Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés” című cikkben emlékezett meg a szélsőjobboldal népszerű évfordulójáról. A cikkben Horváth közölte a birodalmi Dél Hadseregcsoport főparancsnokának, Otto Wöhlernek a „lelkesítő üzenetét” is, ami Hitlert és Szálasi Ferencet élteti.

A vasarnap.hu közleménye szerint távozik egy külsős szerző, Kassab Adonis is. Azt írják: „Hitünkkel és küldetésünkkel, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem fér össze semmiféle gyűlölet. Értékrendünkkel ellenkezik minden, ami erre uszít.”

Az oldal, ami keresztény portálnak mondja magát, nagyüzemben szállítja a meleg- és abortuszellenességet. Volt olyan írásuk, amiben a családon belüli erőszakból csinált paródiát a szerző.

A vasarnap.hu az állami pénzzel kitömött s4c.news-on kívül „integrálta” a szintén a keresztény értékrend népszerűsítésére specializálódott csaladhalo.hu oldalt is. A portált a Családháló Alapítvány által működtette, több tízmilliós állami támogatást kaptak. Az oldal cikkeit rendszeresen szemlézi az MTI és más kormányzati oldalak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.