Ki szedi ki a Bibliákat a kirakatból?

publicisztika
2021 augusztus 14., 17:18

Azért raktam be a cím fölé a homofób törvény ún. végrehajtási rendeletét - balra az egész Orbán Viktor által szignózott szöveg, jobbra jól olvashatóan az érdemi rendelkezések -, hogy mindenki olvassa el. És lássa, hogy tényleg ez és ennyi áll benne. Mert amíg el nem olvassa és meg nem emészti az ember, addig nem akarja elhinni. Itt a link a Közlönyhöz, ha valaki nem hisz a szemének.

Sok irányból lehet közelíteni ehhez az őrülethez, ami ebben a pár bekezdésben kibomlik, de a legjobb példák alighanem a keresztény tanításokat tartalmazó könyvek. Ez a kormány szándéka is, hogy valahogy megint szembe lehessen állítani egymással a melegeket és a keresztényeket, nyilván ezért írta bele, hogy az oktatási intézmények mellett a templomoktól is tartani kell a távolságot.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.