Szomorú az SZFE, mert a Freeszfe Egyesület „magához édesgette” szinte az összes filmes hallgatót a 2019-es évfolyamból

oktatás
2021 augusztus 15., 14:25
comments 9

Szombaton közölte a Freeszfe Egyesület, hogy elhagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a 2019-ben indult filmes 6x6-os évfolyam, illetve a 2019-ben indult MA rendező és operatőr osztály. Az SZFE vasárnap az MTI-n keresztül üzente meg, hogy nagyon szomorú.

„Nem vagyunk meglepve, de nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait” - írják. „Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől.”

Az SZFE-t elhagyó filmes hallgatók tanulmányaikat szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tovább az Emergency Exit programban, ami azt jelenti, hogy külföldi egyetemek akkreditálják a jogviszonyukat, de a képzések a Freeszfe-n folynak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.