Szomorú az SZFE, mert a Freeszfe Egyesület „magához édesgette” szinte az összes filmes hallgatót a 2019-es évfolyamból

augusztus 15., vasárnap 14:25
9

Szombaton közölte a Freeszfe Egyesület, hogy elhagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a 2019-ben indult filmes 6x6-os évfolyam, illetve a 2019-ben indult MA rendező és operatőr osztály. Az SZFE vasárnap az MTI-n keresztül üzente meg, hogy nagyon szomorú.

„Nem vagyunk meglepve, de nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait” - írják. „Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől.”

Az SZFE-t elhagyó filmes hallgatók tanulmányaikat szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tovább az Emergency Exit programban, ami azt jelenti, hogy külföldi egyetemek akkreditálják a jogviszonyukat, de a képzések a Freeszfe-n folynak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt