Lélegeztetőgépre került az oltásellenes bíboros, miután elkapta a koronavírust

augusztus 16., hétfő 17:00
3

Raymond L. Burke amerikai érsek XVI. Benedek pápa idején lett bíboros, majd a vatikáni legfelsőbb bíróság vezetőjeként a katolikus egyház legbefolyásosabb vezetőinek egyike. Ferenc pápa fokozatosan szorította ki a hatalomból az őt sokszor burkoltan, néha nyíltan kritizáló bíborost, aki a pápa egyik legfőbb ellenlábasának számít az egyházon belül.

XVI. Benedek bíborossá kreálja Raymond Burke-öt 2010-ben Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Korábban is voltak hírhedt megszólalásai, a melegeket és az elváltakat például gyilkosokhoz hasonlította, mivel egyaránt a legsúlyosabb bűnöket követik el. Jellemző lépése volt 2007-ben, hogy kilépett egy katolikus kórház felügyelőbizottságából, mert a kórház javára szervezett jótékonysági koncerten fellépett Sheryl Crow, aki támogatja az abortuszt választó nőket.

A koronavírus idején is szembehelyezkedett az oltáspárti vatikáni irányvonallal. Tavaly decemberben arról prédikált, hogy a „vuhani vírust” arra használják „bizonyos erők, a családok és a nemzetek szabadságának ellenségei, hogy végrehajtsák gonosz terveiket”. Hangoztatta azt az összeesküvés-elméletet is, hogy

a vakcinákba mikrochipeket tesznek, hogy aztán irányítani tudják a lakosságot. Kritizálta azokat a katolikusokat is, akik nem hisznek benne, hogy Jézus megvédi őket a fertőzéstől.

A 73 éves bíboros, aki gyakran járt maszk nélkül Rómában a pandémia alatt, múlt héten jelentette be, hogy elkapta a covidot. A mai hírek szerint lélegeztetőgépre került Wisconsinban, ahonnan származik. (WaPo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt