Üdvözöljük a bűzös, bűnös Budapesten!

Budapest
2021 augusztus 16., 17:49
comments 7

Ha valaki csak az ingyen osztogatott Metropolból tájékozódik, akkor már egy hét alatt arra a következtetésre juthat, hogy nem Budapesten, hanem Gotham Cityben vagy valami apokaliptikus, nyomor sújtotta, életveszélyes övezetben él, aminek a határára még épphogy nem függesztették ki a biohazard táblát. A címlapon ugyanis elvétve olvasni jó híreket, a fővárosról pláne. Végignéztem az idén nyáron megjelent lapszámok szalagcímeit, hátha felnyitja a szemem a valóságra, mert eddig bizony isten nem vettem észre ezt a sok rettenetet. (Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha végig is lapozom őket, egy Tarlós forever homloktetkó minimum.)

A káosz szó legalább tízszer fordult elő a címlapokon június 1. óta, és a Metropol a jelek szerint a főpolgármestert Belzebub földi megtestesülésének tartja, mert az esetek felében egyenesen Karácsony-káoszként jellemzik az aktuális problémát. A „bűz és mocsok” szintén kedvenc fordulatuk, és a „szégyen” is jó néhányszor ott virított a címlapokon.Nem hiszik el, hogy Karácsonynak egyetlen jó intézkedése sincs? Pedig ez a kétbalkezes nyikhaj mindent, de MINDENT elront, amihez hozzányúl! Vegyük például a Lánchíd felújítását. Áll a munka, a melósok szerint sose lesz kész. Aztán eltüntették a Clark körforgalomból a virágágyást, és a foci-Eb-re időzítették a munkát. Ha ez nem lenne elég, a főpolgármester azt is megtiltotta, hogy fényfestés legyen a hídon. Egy szaros fényfestést nem ad nekünk, hogy egy kicsit ünneplőbe öltözhessen a szívünk!

photo_camera Fotó: Metropol / Facebook

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.