Tiborcz István körei három NER-es nagyhaltól is bevásároltak

család
2021 augusztus 17., 12:16
comments 2

A Válasz Online szokatlanul nagy vagyonszerzést vett észre olyan cégeknél, amelyek erősen kötődnek Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor vejéhez. Annak ellenére vásároltak fel ezek a cégek több fontos üzleti érdekeltséget, hogy Tiborcz István központi vállalkozása, a BDPST Group 55 milliárdnyi adóssággal "küzd". A Válasz által azonosított beszerzésekben az a közös, hogy egy-egy, a NER-ben sikeres vállalkozó pár évig fenntartott érdekeltsége volt mind, most adták át őket részben vagy egészben a miniszterelnöki vőhöz kötődő cégeknek.

Az egyik szereplő, aki segített tulajdont szerezni Tiborcznak, maga Mészáros Lőrinc.

  • A Mészároshoz tartozó MKB adott hitelt a BDPST Groupnak egy belpesti, Dorottya utcai hotel megvásárlásához. 6,5 milliárd forintnyi hitelt vett fel ehhez a cég.
  • Ugyancsak a Mészároshoz tartozó Hunguest Hotels eladta a Mátra egyik legpatinásabb grandhotelét a Galya-tetőn, amely a papírok szerint a Galya Top Property Kft.-hez került. Ennek a cégnek hivatalosan Komonczi Zsolt a tulajdonosa, aki több üzletben is társa Tiborcznak.

A második szereplő a török üzletember, Adnan Polat.

  • Tavaly év végén ő adta el a Tatooine Solarpark Kft.-t Sájer Gábornak, az Elios Zrt. korábbi vezérének.
  • Most júliusban három újabb napelempark került Polattól Sájerhez, mindezt a Budapest Bank 18 milliárd forintos segítségével.
  • Ezeknek a beszerzéseknek a haszonélvezője a Central European Opportunity Magántőkealap, amely ugyanabba az irodaházba van bejelentve, ahova a BDPST Group.

A harmadik pedig Balázs Attila.

  • A Bayer Construct vezetője két erdélyi projektbe engedte be az Avanzare Kft.-t és annak vezetőjét DIcső Lászlót, aki szintén az Elios-os idők óta hű társa Tiborcz Istvánnak.

Egyéb összefonódások, az Appeninn Nyrt. és a Waberer's körüli kavarások a Válasz Online-on.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt