Enyedi Ildikó: Várok egy mondatot

oktatás
2021 augusztus 22., 17:05

„Mióta nyilvános lett, hogy a 2019-es filmes évfolyamok is az eredeti curriculum mentén és az eredeti tanáraikkal szeretnék folytatni tanulmányaikat, és ettől az új SZFE-be sok év után végre beömlő pénz, és a régóta várt korszerű infrastruktúra sem tudja őket elédesgetni, azóta várok a megszólalóktól egy mondatot” - írta egy Ascher Tamás által megosztott Facebook-posztban Enyedi Ildikó filmrendező, az SZFE korábbi tanára, aki jelenleg a Free SZFE Egyesületen keresztül tanít.

A mondat, amit vár, pedig annak elismerése lenne az SZFE jelenlegi vezetése részéről, hogy a FreeSZFE Egyesületben dolgozó tanárok tették azzá a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, ami ma. Nélkülük ugyanis az SZFE-nek akkreditációja sem lenne. Ehhez képest viszont az SZFE jelenlegi vezetése gyakran épp azt hozza fel az SZFE előnyeként a FreeSZFE Egyesülettel szemben, hogy az SZFE-nek van felsőoktatási akkreditációja.

„Amikor az új SZFE vezetői lekicsinylően úgy fogalmaznak, hogy a diákok egy önképzőköri egyesületet választottak az általuk kínált komoly, elismert, akkreditált, diplomát adó képzés helyett, akkor nem említik, hogy, akik ezeket az akkreditációkat megteremtették (egy szak akkreditálása több éves kemény csapatmunka eredménye) jelenleg nem az új SZFE-n tanítanak. Hanem a FreeSZFE nevű önképzőköri egyesületben” - írja a rendező.

link Forrás

A héten derült ki, hogy az SZFE 2019-es évfolyamai csaknem teljes létszámban otthagyják az egyetemet, erre a hírre reagált szomorúan az egyetem azzal, hogy akkreditációval nem rendelkező, komolytalan önképzőkörnek próbálta beállítani a FreeSZFE egyesületet.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.