Visszakerült szüleihez a csecsemő, akit a kabuli reptér kerítésén adtak át az amerikai katonáknak

külföld
2021 augusztus 22., 18:17

Visszakerült szüleihez az a csecsemő, akit szülei a kabuli reptér szögesdrótkerítésén át adtak egy amerikai tengerészgyalogos kezébe - tájékoztatott az amerikai honvédelmi minisztérium. A gyerek átadásáról szóló képsorok az utóbbi napokban bejárták a világot, demonstrálva, mennyire kétségbeesettek az előrenyomuló és az országot visszafoglaló tálibok elől menekülő afgánok.

link Forrás

A továbbra is nyugati katonák által ellenőrzött kabuli reptéren több ezer afgán várja, hogy valahogy kijusson az országból, köztük nagyon sokan olyanok, akik az utóbbi 20 évben együttműködtek a nyugati katonákkal, ezért félnek a tálibok bosszújától. Az utóbbi napokban többen is meghaltak a reptéren kialakult, kétségbeesett tömegjelenetekben, néhányan a távozó katonai repülőkre próbáltak felkapaszkodni.

Az amerikaiak tájékoztatása szerint a kerítésen átadott babának orvosi segítségre volt szüksége, ezért is adták őt át a szülei. A gyereket ellátták a reptéri kórházban, majd visszaadták a szüleinek. A család jelenleg biztonságban van a repülőtéren, egyelőre nem tudni, mi lesz velük. (USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.