Visszakerült szüleihez a csecsemő, akit a kabuli reptér kerítésén adtak át az amerikai katonáknak

augusztus 22., vasárnap 18:17

Visszakerült szüleihez az a csecsemő, akit szülei a kabuli reptér szögesdrótkerítésén át adtak egy amerikai tengerészgyalogos kezébe - tájékoztatott az amerikai honvédelmi minisztérium. A gyerek átadásáról szóló képsorok az utóbbi napokban bejárták a világot, demonstrálva, mennyire kétségbeesettek az előrenyomuló és az országot visszafoglaló tálibok elől menekülő afgánok.

A továbbra is nyugati katonák által ellenőrzött kabuli reptéren több ezer afgán várja, hogy valahogy kijusson az országból, köztük nagyon sokan olyanok, akik az utóbbi 20 évben együttműködtek a nyugati katonákkal, ezért félnek a tálibok bosszújától. Az utóbbi napokban többen is meghaltak a reptéren kialakult, kétségbeesett tömegjelenetekben, néhányan a távozó katonai repülőkre próbáltak felkapaszkodni.

Az amerikaiak tájékoztatása szerint a kerítésen átadott babának orvosi segítségre volt szüksége, ezért is adták őt át a szülei. A gyereket ellátták a reptéri kórházban, majd visszaadták a szüleinek. A család jelenleg biztonságban van a repülőtéren, egyelőre nem tudni, mi lesz velük. (USA Today)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt