A pásztói ex-polgármester is beszáll az ellenzéki előválasztásba Kelet-Nógrádban

POLITIKA
2021 augusztus 23., 17:56

Új jelölt tűnt fel az ellenzéki előválasztáson Nógrád megye 1-es számú, salgótarjáni központú választókörzetében: a tévésből lett politikus, Pásztó volt független polgármestere, Dömsödi Gábor.

A szervezők augusztus 16-án publikálták azoknak a jelölteknek a listáját, akik indulnának a 2022-es országgyűlési választások előtt rendezett ellenzéki előválasztáson. Dömsödi neve ekkor még nem szerepelt ezen a listán, így első körben nem került be a 444 jelölteket bemutató cikksorozatának nógrádi kiadásába sem.

A későbbi nyilvántartásba vétel oka, hogy Dömsödi nem az előválasztásban részt vevő hat párt jelöltjeként regisztrált az előválasztásra, hanem a Pálinkás József gründolta Új Világ Néppárt színeiben. Ezért a szabályok alapján szüksége volt egy befogadó nyilatkozatra a hat párt valamelyikétől, ami meghatározza, győzelme esetén melyikük frakciójába ülne be a jelölt.

Ezt a nyilatkozatot Dömsödi csak a regisztrációs határidő után, hiánypótlásban tudta megszerezni, méghozzá a Jobbiktól. A jelölt, aki a 2018-as országgyűlési választáson még az LMP színeiben indult el, azóta pedig Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester kabinetjének sajtósaként dolgozott és a pártnak is tagja volt, a 444-nek elmondta,

befogadását Jakab Péter pártján kívül az összes párt elutasította, mert már mást indítottak vagy támogattak a Nógrád 1-es választókörzetben.Dömsödi ugyanakkor azt mondta, örült a Jobbik gesztusának, és ha végül bekerülne a parlamentbe, gond nélkül beülne a párt frakciójába, ha az ÚVNP nem tudna sajátot alakítani.

Dömsödit a többi Nógrád megyei indulóval együtt ebben a cikkünkben mutatjuk be. (Érdekesség, hogy a Jobbik így a két jelöltet is támogat ugyanabban a választókörzetben. A DK-s jelölt Godó Beatrix neve mellett ugyanis támogató pártként szintén szerepelnek.)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.