Börtönbe mehet a Proud Boys vezetője

külföld
2021 augusztus 24., 5:22
comments 1

Henry "Enrique" Tarrio még decemberben, egy Trumpista tüntetés során letépett egy #BLACKLIVESMATTER feliratú zászlót a Washington belvárosában található Asbury United metodista templomról, a helyi fekete közösség imaházáról. Egy öngyújtóból gyúlékony anyagot öntött rá, majd felgyújtotta. Erről büszkén osztott meg képeket is a Parler nevű közösségi oldalon.

Ezért a tettéért le is tartóztatták január 4-én, két nappal a Capitolium ostroma előtt, amikor megérkezett Washingtonba Miamiból.

photo_camera Henry "Enrique" Tarrio, a Proud Boys vezetője. Fotó: STEPHANIE KEITH/Getty Images via AFP

Amikor a rendőrök elkapták a zászlóégetés miatt, a Proud Boys emblémás táskájában két tár töltényt is találtak nála. Azt állította, hogy azokat eladni hozta a fővárosba. Tarrio elismerte a bűnösségét mind a rongálásban, mind a nagy kapacitású lőszeradagoló eszköz birtoklásában, amit még Amerikában sem tarthatott volna magánál.

Az ügyészek csak három hónapot kértek, de Harold Cushenberry bíró úgy döntött, öt hónap az elegendő büntetés Tarrio tetteiért. A Proud Boys tagjai Tarrio nélkül is részt vettek a Capitoliumnál történt vandalizmusban januárban. A hatóságok már csaknem 600 ember ellen indítottak eljárást, közülük 36-an voltak tagjai a militáns szélsőjobboldali csoportnak. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt