Kamionoshiány miatt nem lehet shake-et kapni a brit McDonald'sokban

augusztus 24., kedd 15:01
3

A gyorsétteremlánc közleménye szerint „ellátási problémákkal” küzdenek, emiatt nem lehet shake-et vagy palackozott italokat kapni az Egyesült Királyság 1250 üzletében. A múlt héten egy másik gyorsétteremlánc, a Nando's küzdött hasonló problémákkal, csak ott csirkehiány volt, de a KFC-nál is felmerültek hasonló problémák, ahogy a Haribónál és egy tejipari vállalatnál is.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A McDonald's megerősítette, hogy a fennakadás egyik oka a kamionoshiány. Egy a brit Közúti Fuvarozók Szövetsége által augusztusban készített felmérés szerint a járvány előtti 600 ezerhez képest most több mint százezerrel kevesebb sofőr van az Egyesült Királyságban.

Ez többek között azért is lehet, mert tavaly legalább 30 ezer tehergépkocsi-vezetői vizsga maradt el a járvány miatt, de a Brexit utáni változások is rontottak a helyzeten. A sofőrhiány miatt a Tesco már 1000 fontos bónuszt ajánlott fel a hozzájuk szerződő kamionsofőröknek.

A kormány tervei szerint egy intézkedéscsomaggal segítenék az országban kialakult kamionoshiányt, többek közt azzal, hogy egyszerűsítenék a tehergépkocsi-vezetői engedély megszerzéséhez szükséges eljárást. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt