Kamionoshiány miatt nem lehet shake-et kapni a brit McDonald'sokban

külföld
2021 augusztus 24., 15:01

A gyorsétteremlánc közleménye szerint „ellátási problémákkal” küzdenek, emiatt nem lehet shake-et vagy palackozott italokat kapni az Egyesült Királyság 1250 üzletében. A múlt héten egy másik gyorsétteremlánc, a Nando's küzdött hasonló problémákkal, csak ott csirkehiány volt, de a KFC-nál is felmerültek hasonló problémák, ahogy a Haribónál és egy tejipari vállalatnál is.

photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A McDonald's megerősítette, hogy a fennakadás egyik oka a kamionoshiány. Egy a brit Közúti Fuvarozók Szövetsége által augusztusban készített felmérés szerint a járvány előtti 600 ezerhez képest most több mint százezerrel kevesebb sofőr van az Egyesült Királyságban.

Ez többek között azért is lehet, mert tavaly legalább 30 ezer tehergépkocsi-vezetői vizsga maradt el a járvány miatt, de a Brexit utáni változások is rontottak a helyzeten. A sofőrhiány miatt a Tesco már 1000 fontos bónuszt ajánlott fel a hozzájuk szerződő kamionsofőröknek.

A kormány tervei szerint egy intézkedéscsomaggal segítenék az országban kialakult kamionoshiányt, többek közt azzal, hogy egyszerűsítenék a tehergépkocsi-vezetői engedély megszerzéséhez szükséges eljárást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.