Lassan 1000 napja tartják fogságban egy magyar zenekar énekesét Kínában

ZENE
2021 augusztus 24., 18:23

A Bankrupt nevű magyar punkzenekar nemrég egy magyar és egy angol számot is írt a lassan 1000 napja Kínában fogva tartott Michael Kovrig diplomatáról, az együttes korábbi énekeséről.

A számokhoz most készült el egy nemzetközi közösségi klip, amihez a Bankrupt 15 országból kapott több mint 60 videót. A klipben szerepelnek Michael Kovrig családtagjai, barátai, a zenekar tagjai és támogatói, illetve mindazok, akik a zenekar felhívására küldtek be videót magukról.

link Forrás
  • Kovrigot – akinek a kanadai mellett magyar állampolgársága is van – és Michael Spavor üzletembert 2018 végén vették őrizetbe Kínában, valószínűleg bosszúból, röviddel azután, hogy Vancouverben a kanadai hatóságok elfogták Meng Van-csout, a Huawei kínai technológiai és telekommunikációs óriásvállalat pénzügyi igazgatóját. Michael Spavort 11 év börtönre ítélték, feltehetően Kovrigra is hasonlóan súlyos ítélet vár.

A zenekar közleménye szerint Kovrig sorsa a politikai döntéshozók kezében van, azt írják, „a közösség erejével tudunk nyomást gyakorolni rájuk, hogy lezáruljon végre az ügy, és Michael és a másik Kínában fogvatartott kanadai túsz végre hazatérhessenek”. Ezért attól, aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, azt kérik, hogy „töltse le a zenekar oldaláról a Free Michael Kovrig plakátot, azzal készítsen magáról egy fotót vagy videót, azt pedig a #freemichaelkovrig hashtaggel töltse fel Instagramra, Facebookra vagy Twitterre”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.