Lassan 1000 napja tartják fogságban egy magyar zenekar énekesét Kínában

2021 augusztus 24., kedd 18:23
1

A Bankrupt nevű magyar punkzenekar nemrég egy magyar és egy angol számot is írt a lassan 1000 napja Kínában fogva tartott Michael Kovrig diplomatáról, az együttes korábbi énekeséről.

A számokhoz most készült el egy nemzetközi közösségi klip, amihez a Bankrupt 15 országból kapott több mint 60 videót. A klipben szerepelnek Michael Kovrig családtagjai, barátai, a zenekar tagjai és támogatói, illetve mindazok, akik a zenekar felhívására küldtek be videót magukról.

  • Kovrigot – akinek a kanadai mellett magyar állampolgársága is van – és Michael Spavor üzletembert 2018 végén vették őrizetbe Kínában, valószínűleg bosszúból, röviddel azután, hogy Vancouverben a kanadai hatóságok elfogták Meng Van-csout, a Huawei kínai technológiai és telekommunikációs óriásvállalat pénzügyi igazgatóját. Michael Spavort 11 év börtönre ítélték, feltehetően Kovrigra is hasonlóan súlyos ítélet vár.

A zenekar közleménye szerint Kovrig sorsa a politikai döntéshozók kezében van, azt írják, „a közösség erejével tudunk nyomást gyakorolni rájuk, hogy lezáruljon végre az ügy, és Michael és a másik Kínában fogvatartott kanadai túsz végre hazatérhessenek”. Ezért attól, aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, azt kérik, hogy „töltse le a zenekar oldaláról a Free Michael Kovrig plakátot, azzal készítsen magáról egy fotót vagy videót, azt pedig a #freemichaelkovrig hashtaggel töltse fel Instagramra, Facebookra vagy Twitterre”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt