A Pénzügyminisztérium azt állítja, nem náluk vannak Paks 2 szerződései, ezért nem is tudják kiadni Demeter Mártának

belföld
2021 augusztus 25., 10:35
comments 5

Kedden írtunk arról, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Pénzügyminisztérium ellen indult végrehajtási eljárásban 200 000 forint bírságot szabott ki a tárcára, és figyelmeztette a minisztériumot, hogy tegyenek eleget a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésének. E szerint a paksi hitelszerződéssel és annak módosításával kapcsolatos összes dokumentumot ki kell adniuk Demeter Márta országgyűlési képviselő részére.

A PM ma közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe:

„A Pénzügyminisztérium a közérdekű adatigénylésre adott válaszában és a peres eljárásban is kifejtette, hogy az adatigénylés időpontjában nem állt rendelkezésre olyan dokumentum vagy adat, amelyet az adatigénylésben megjelöltek, így az nem volt teljesíthető. Ezért a Pénzügyminisztérium keresetet nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához a végrehajtási eljárás megszüntetésére.”

Lényegében tehát azt írják, hogy a szóban forgó dokumentumok 2019-ben már nem voltak a minisztériumnál. Azt nem közölték, hogy ha nálunk nem, akkor melyik tárcánál keresse Demeter Márta.

photo_camera A Pénzügyminisztérium épülete Budapesten. Fotó: Jászai Csaba/MTI/MTVA


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt