Magyar párok külföldre menekülnek a meddőségi klinikák államosítása elől

Egészségügy
2021 augusztus 25., 17:59

A HVG azt írja, hogy megsokszorozódtak a jelentkezések Magyarországról a csehországi és szlovákiai meddőségi klinikákon, mióta a kormány egy nyáron elfogadott törvénnyel betiltotta a hazai magánintézetek működését.

A külföldi centrumoknál a legtöbb helyen bővítik a magyarul beszélő személyzetet, máshol a marketing-költségvetést is átszabják.

photo_camera Tüntetés a meddőségi centrumok államosítása ellen júniusban Fotó: Fődi Kitti

A lap azt írja, hogy orvosok szerint a magyar párok már nemcsak az itthon elérhetetlen eljárások miatt mennek külföldre, hanem sokan azt sem akarják, hogy nekik vagy a születendő gyereküknek közük legyen a magyar állami rendszerhez. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.