Vissza minden, marad a pornó az OnlyFansen

INTERNET
2021 augusztus 25., 13:23
comments 4

Váratlanul visszavonta korábbi bejelentését az OnlyFans, maradnak a szexuálisan explicit tartalmak az oldalon.

link Forrás

Az OnlyFans augusztus huszadikán jelentette be, hogy októbertől nem engedélyezi szexuálisan explicit tartalmak közzétételét, és inkább a „mainstreamebb” tartalmakra koncentrál majd. A döntés azért is váltott ki nagy negatív visszhangot, mert az előfizetéses rendszeren működő oldal gyakorlatilag a pornónak köszönhetően lett elképesztően népszerű.

A tiltásról szóló döntésnél arra hivatkoztak, hogy a cégre nyomást gyakoroltak a bankok és más fizetési felületek szolgáltatói, mivel erős fenntartásaik voltak az OnlyFans tartalmaival kapcsolatban.

A friss közleményben azt írják, biztosították a szükséges garanciákat, hogy „támogathassák sokszínű alkotói közösségüket”, és továbbra is „minden alkotónak otthont nyújtanak”.

Több tartalomgyártó már elkezdte letörölni a beígért új szabályt sértő tartalmait, és vannak, akik más platformra próbálták terelni a rajongóikat. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.