A NATO nem tud arról a bombás esetről, amiről a magyar parancsnok beszélt

külföld
2021 augusztus 27., 19:42
comments 10

Nem tudja megerősíteni a NATO, hogy egy Afganisztánból kimenekített ember bombát szerelt egy repülő fedélzetén - derült ki az RTL Híradó pénteki adásából.

Csütörtökön az afganisztáni magyar mentőakció sajtótájékoztatóján beszélt arról a honvédség parancsnoka, hogy egy másik ország gépén előfordult, hogy valaki már a bombát szerelte a vécében, amikor sikerült lekapcsolni.

Az RTL Híradó kérdésére a Honvédelmi Minisztérium nem szándékozott bővebb tájékoztatást adni az esetről.

A NATO sajtóközpontja azt válaszolta, hogy nem tudják megerősíteni az incidenst, ugyanis a szövetségesek feladata, hogy a repülőiken történt eseteket kommentálják. Ilyen esetet eddig egyetlen kormány sem jelentett, és az RTL a nemzetközi sajtóban sem találta nyomát a történetnek.

Szijjártó Péter a híradó kérdésére szintén azt mondta, hogy nem tud részleteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.