Közel száz afgán áldozata lehet a kabuli robbantásoknak

külföld
2021 augusztus 27., 08:29
comments 1

Mostanáig a kabuli robbantások 73 áldozatáról lehetett tudni, csütörtöki hírek szerint közülük 13-an amerikai katonák, 60-an afgán állampolgárok voltak. A Reuters már 72 afgán halottról ír, az AP pedig névtelen forrásra hivatkozva 95-ről. A tálibok korábban azt mondták, 28 afgán áldozat közéjük tartozott.

A merényleteket az Iszlám Állam helyi csoportja vállalta magára, amelynek tagjai a táliboknál is szélsőségesebb dzsihádisták. Joe Biden amerikai elnök fogadkozott, hogy le fogják vadászni a támadás megrendelőit.

photo_camera Fotó: AAMIR QURESHI/AFP

A robbantásokban nagyjából 150-en megsérültek, őket olyan kórházakban ápolják, ahonnan a talibán hatalomátvétel óta amúgy is sok orvos és ápoló elmenekült. A BBC azt írja, az egyik kórházban egész éjszaka dolgoztak, hajnali négykor műtötték az utolsó beteget. Többen még mindig intenzív osztályon vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.