Visszalépett az előválasztástól Szombathely volt alpolgármestere

2021 augusztus 27., péntek 8:04
1

Mégsem vesz részt az ellenzéki előválasztáson Molnár Miklós, Szombathely korábbi alpolgármestere. Visszalépését személyes okokkal indokolta az ugytudjuk.hu-nak, de elismerte, közrejátszott a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere, ami szeptemberben kezdődik. Azt állítja, politikai okokból távolították el a cég vezérigazgatói posztjáról, és szeretné elérni, hogy visszahelyezzék.

Molnár a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt jelöltjeként, az LMP támogatásával indult volna a Vas megyei 2-es körzetben.

A közgazdász végzettségű Molnár szombathelyi nagyvállalkozó, 2002-ben a Pro Savaria jelöltjeként került be a szombathelyi önkormányzatba, azóta is aktív alakítója a város közéletének, bár saját bevallása szerint szeret a háttérben maradni. A közgyűlésben hagyományosan kiegyenlítettek a jobboldali és baloldali erőviszonyok, 2009-ben egy MSZP-s képviselő lépett át a Pro Savariaba, így akkor az MSZP-s városvezetés vesztette el közgyűlési többségét, 2019-ben pedig egy hasonlóan váratlan akcióval Molnár lepte meg a Fideszt, írtuk róla a jelölteket bemutató összeállításunkban. Molnár 2020 elején mondott le képviselői mandátumáról, még előtte, 2019 áprilisában interjúztunk vele:

Molnár visszalépésével három jelölt maradt ebben a körzetben, egy momentumos, egy DK-s és egy MSZP-s. Bárki is nyerjen, nagyon nehéz dolga lesz 2022-ben, hiszen legutóbb 61 százalékot ért el a Fidesz.

Az előválasztásra készülő egyéni választókerületekről szóló összeállításaink itt találhatók.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt