Kínában már csak heti 3 órát játszhatnak a fiatalok online videójátékokkal

külföld
2021 augusztus 30., 16:07

A játékfüggőség miatti egyre nagyobb aggodalom miatt jelentősen csökkentették Kínában azt az időt, amit a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek: hétfőtől csütörtökig egyáltalán nem, csak péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon játszhatnak ezekkel a fiatalok, napi legfeljebb 1 órát.

photo_camera Illusztráció: Jakub Porzycki/NurPhoto/NurPhoto via AFP

A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal (GAPP) hozta nyilvánosságra az új szabályokat, amik szerint a 18 év alatti felhasználók a megadott napokon is csak este 8 és 9 óra között tudják használni az online játékokat.

Az online játékszolgáltatóknak tilos ezeken az időkereteken kívül bármilyen formában játéklehetőséget biztosítani a fiatalkorúaknak és gyerekeknek, és fel kell állítaniuk egy valódi személyazonosító rendszert.

Kína korábban a kiskorúak játékhasználati lehetőségét ünnepnapokon 3, egyéb napokon 1,5 órában korlátozta.

A GAPP közlése szerint fokozni fogják az online játékokkal foglalkozó cégek ellenőrzésének gyakoriságát és hatékonyságát, hogy garantálják a korlátozások betartását és a függőség kialakulása elleni rendszer kialakítását. (WSJ, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.