Az Opusé lett a Titász

energia
2021 augusztus 31., 17:55
comments 3

Az Opus Global bejelentette, hogy az érdekeltségi körébe tartozó OPUS Energy Kft. megszerezte az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját, mivel az E.ON Hungária Zrt. eladóval március 30-án megkötött adásvételi szerződés zárási feltételei teljesültek és a tranzakciót lezárták – írta meg a Világgazdaság.

A megvásárolt cég új neve: OPUS Titász Áramhálózati Zrt.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus decemberben tett ajánlatot az E.Onnak a Titászra, mivel stratégiai célja, hogy hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az Opus Energy a Titász megvásárlásához 50 milliárd forint hitelt kapott két, szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó banktól, az MKB-tól és a Takarékbanktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.