Orbán Szlovéniába megy

POLITIKA
2021 augusztus 31., 12:50
comments 6

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Szlovéniában részt vesz a Bledi Stratégiai Fórum (BSF) vezetői panelbeszélgetésén – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

Az Európa jövőjéről szóló tanácskozáson az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökén kívül részt vesz többek között Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Görögország miniszterelnöke meg Szerbia elnöke, és a fórumra meghívták az uniós tagállamok több korábbi állam- és kormányfőjét is.

A tanácskozásnak, amit a szlovén kormány szervez, idén kiemelt témája Európa ellenálló-képességének fokozása, hogy hatékonyabb válaszokat adhasson a kontinens előtt álló kihívásokra. Szó lesz a koronavírus-járvány utáni újjáépítésről, a digitális és zöld átalakulásról és az Európai Unió bővítési folyamatáról.

Orbán Viktor a június 25-i EU-csúcson, Brüsszelben.
photo_camera Orbán Viktor a június 25-i EU-csúcson, Brüsszelben. Fotó: Olivier Matthys/AFP

Orbán tavaly itt beszélt arról, hogy Magyarország egy unalmas parlamentáris demokrácia, és „a magyar demokrácia minősége legalább olyan jó, mint a németeké vagy az olaszoké”.

A szervezők tájékoztatása szerint a panelbeszélgetések a BSF honlapján élőben követhetők. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.