Orbán Szlovéniába megy

augusztus 31., kedd 12:50
7

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Szlovéniában részt vesz a Bledi Stratégiai Fórum (BSF) vezetői panelbeszélgetésén – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

Az Európa jövőjéről szóló tanácskozáson az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökén kívül részt vesz többek között Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Görögország miniszterelnöke meg Szerbia elnöke, és a fórumra meghívták az uniós tagállamok több korábbi állam- és kormányfőjét is.

A tanácskozásnak, amit a szlovén kormány szervez, idén kiemelt témája Európa ellenálló-képességének fokozása, hogy hatékonyabb válaszokat adhasson a kontinens előtt álló kihívásokra. Szó lesz a koronavírus-járvány utáni újjáépítésről, a digitális és zöld átalakulásról és az Európai Unió bővítési folyamatáról.

Orbán Viktor a június 25-i EU-csúcson, Brüsszelben. Fotó: Olivier Matthys/AFP

Orbán tavaly itt beszélt arról, hogy Magyarország egy unalmas parlamentáris demokrácia, és „a magyar demokrácia minősége legalább olyan jó, mint a németeké vagy az olaszoké”.

A szervezők tájékoztatása szerint a panelbeszélgetések a BSF honlapján élőben követhetők. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt