Kettőről egy év próbára enyhítette Sallai Róbert Benedek ítéletét a bíróság

POLITIKA
2021 szeptember 01., 12:23

A Fővárosi Törvényszék enyhítette Sallai Róbert Benedek, korábbi LMP-képviselő büntetését, így jogerősen egy év próbára bocsátották becsületsértés vétsége miatt. Sallai, aki jelenleg Túrkeve polgármestere, elsőfokú ítélete még két évre szólt.

Az ítélet szerint Sallai becsületsértést követett el, amikor 2018. áprilisában az LMP fegyelmi bizottságának ülésén nekirontott Hadházy Ákosnak, és lelökte a székről. Hadházy az eset után becsületsértés, testi sértés és garázdaság miatt tett feljelentést.

„Immár bíróság is kimondta jogerősen: nem követtem el garázdaságot, nem követtem el testi sértést, nem ütöttem meg. Nyilván: semmilyen látlelet nem állt rendelkezésére korábbi állításainak alátámasztására. Mindezek ellenére, mert Hadházy Ákos »megalázó« helyzetbe került, amikor a földre vetette magát ijedtében, így becsületsértés vádjában a bíróság elmarasztalt, és egy év próbára bocsátott, az első fokú bíróság döntését jelentősen enyhítve. A bíróság ítélete szerint megsértettem Hadházy Ákos emberi méltóságát” - írta a Facebookon Sallai az ítéletről.

link Forrás

Hadházy azt írta - szintén a Facebookon -, hogy a bíróság a bizonyítékként begyűjtött videofelvétel alapján is bizonyítottnak látta, „Sallai az indulatos káromkodással kísérve lelökött a székről, az enyhítő körülményekre figyelemmel (vádlott betegsége és az azóta eltelt hosszú idő) intézkedésként a vádlottat egy év próbára bocsátotta. A garázdaság tekintetében az elsőfokú bíróság azért nem marasztalta, mert szerinte a tett nem nagy nyilvánosság előtt történt, a testi sértésben pedig azért nem, mert nem okozott látható sérülést.”

link Forrás

Hadházy szerint az eljárás során Sallai többször bocsánatot kért, de csak a szóbeli inzultusért, a tettlegességet tagadta, azt mondta, Hadházy billegett a széken, és csak ijedtében esett el. (via Blikk)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.