Momentumos és párbeszédes aktivistákat bántalmaztak

POLITIKA
2021 szeptember 01., 08:59
comments 2

Egy ittas férfi bántalmazott két aktivistát, egy momentumost és egy párbeszédest, a szentendrei HÉV-végállomáson, számolt be Buzinkay György a Facebook-oldalán.

„Először azt hittük, hogy csak a szokásos verbális erőszak lesz, azt ismételgette, hogy ő Fidesz-tag és le fogja rúgni a pultunkat... De sajnos ez most átcsapott fizikai erőszakba is. Megrángatta az egyik aktivista hölgyet, egy másik aktivistánkat pedig leköpte, közben pedig folyamatosan rúgó mozdulatokat tett a pultok felé. Még az arra járó kisgyermekes szülőkre is veszélyt jelentett. Ekkor hívtunk rendőrt.”

- írta. Hozzátette: a rendőrök pedig pár perc alatt a helyszínre értek, profi módon és kifejezetten kedvesen segítettek nekünk, ezért külön is hálásak a szentendrei rendőrségnek.

Update: a Párbeszéd szerint "súlyos fizikai és verbális atrocitás érte a Párbeszéd aktivistáit kedden," mikor "18 óra körül egy ittas férfi lépett oda a Párbeszéd pultjához, és minősíthetetlen stílusban, a fideszes kormánypropaganda által sulykolt szavak kíséretében fenyegetni kezdte a párt jelenlévő munkatársait. Itt azonban nem állt meg: nem sokkal később egyiküket megrángatta, majd egy kolléganőnket megütötte, további egy kollégánkat leköpte." A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy bárkit, bármilyen atrocitás érjen egy békés rendezvényen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.