Paralimpia: Pap Bianka és Konkoly Zsófia is aranyérmesek úszásban

sport
2021 szeptember 02., 09:14
comments 1

Csütörtökön két magyar úszó is aranyérmet nyert a tokiói paralimpián: Pap Bianka 100 méteres hátúszásban, az S10-es kategóriában, Konkoly Zsófia pedig 100 méteres pillangóúszásban, az S9-es kategóriában.

photo_camera Konkoly Zsófia a 100 méteres nõi pillangóúszás S9-es kategóriájának döntője után Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A 19 éves Konkoly már a harmadik érmét szerezte meg Tokióban, mivel korábban 200 vegyesen és 400 gyorson is második volt.

A 21 éves Pap Bianka a magyar küldöttség 13. érmét, egyúttal hatodik aranyát szerezte. Pap – aki 100 háton világ- és Európa-bajnok, a riói paralimpián pedig második volt – másodszor állhat dobogóra Tokióban, szerdán 400 gyorson ezüstöt nyert. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.