Szergej Lavrov szerint az USA doppingoló orosz sportolókat rabolhat el

szeptember 2., csütörtök 13:59
2
Szergej Lavrov Fotó: SERGEY GUNEEV/Sputnik via AFP

A Nyugat átpolitizálta az élsportot, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra, jelentette ki a foglalkozását tekintve politikus orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov, az Egyesült Államokat külön is bírálva. Oroszország sportolói az államilag szervezett doppingprogram miatt nem versenyezhetnek orosz színekben a nemzetközi versenyeken. Lavrov ennek apropóján azzal vádolta az amerikaiakat, hogy szerinte azok "területen kívüli" intézkedésekre készülnek, "el fogják raboltatni azokat a sportolókat, akik doppingoltak".

"Nem zárom ki, hogy az amerikaiak, akik egyszerűen +elrabolják+ és a saját területükre szállítják azokat, akiket valamivel meggyanúsítottak, ugyanezzel a módszerrel fognak élni azon sportolók megbüntetésére, akik pozitív tesztet adtak le, és akik az amerikaiak szerint az érdekeiket fenyegetik a nemzetközi versenyeken" - jelentette ki egy jekatyerinburgi sportügyi tanácskozáson.

Az állami doppingprogramot működtető Oroszország külügyminisztere ezután még arról is beszélt, hogy "a sport politikai nyomásgyakorlásra való felhasználása egyenesen keresztülhúzza a nemzetközi sportmozgalom elveit". (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt