A legnagyobb független orosz lap közölt egy hangfelvételt arról, hogy hogyan kérik meg a választási bizottság tagjait, hogy csaljanak Putyin pártja javára

szeptember 3., péntek 7:45
4

A független orosz lap, a Novaja Gazeta birtokába jutott egy hangfelvétel, melyen szerintük a gyanú szerint az hallható, ahogy a Moszkva külterületéhez tartozó Koroljov városában eligazítják a szavazószámlálókat arról, hogy hogyan kell elcsalni a közelgő választást.

A felvételen a lap szerint a koroljovi polgármester tanácsadója, Zhanna Prokofjeva hallható, aki a helyi választási bizottságok vezetőivel beszélve eligazítja őket, hogy hogyan hozzanak körzetenként 42-42 százalékot a Putyin-féle Egyesült Oroszország pártnak, és elmagyarázza azt is, hogy ezt hogyan lehet megtenni a szavazási eredmények meghamisításával.

A Novaja Gazeta szeptember 2-án elküldte a hangfelvételt az orosz központi választási bizottsághoz is, kérve, hogy hivatalosan is kommentálják az azon elhangzottakat.

A felvételen többek között az hallható, hogy a Prokofjevának tulajdonított hang közli az egybegyűltekkel, hogy biztosítani kell, hogy csak tőlük legyenek emberek a választás lebonyolításánál, és a terv szerint két listát kell majd készíteni a választás napján, és a végén a meghamisítottat kell leadni a hivatalos szervek felé. (Meduza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt